Skip to main content

Juustot

 • Lampaanmaito

  Lampaanmaitotuotteet ovat monissa maissa saaneet markkina-asemansa herkullisen maun, laadun, korkean taloudellisen tuoton sekä ravintoarvon vuoksi. Lampaanmaidontuotannon arvo nähdään maailmalla maaseudun kehittämisessä, työllistäjänä ja maaseudun autioitumisen ehkäisijänä Lisäksi kyse myös pitkälle viedystä käsityöstä.

  Espanjan mannermainen ilmasto ja monipuolinen kasvillisuus antaa juustonvalmistukselle ainutlaatuisen perustan. Juustoa onkin valmistettu alueella lampaanmaidosta jo antiikin ajoista lähtien.

  Juustot ovat yleisesti kovia, pitkään kypsytettyjä vahva-aromisia juustoja, jossa on voin tuntu.

 • Vuohenmaito

  Vuohenmaidon ravintosisältö on lähes sama kuin lehmänmaidon.

  Vuohenmaidosta valmistetut juustot ovat aromaattisimpia juustoja. Maidon rasvapitoisuus on samanlainen kuin lehmänmaidossa mutta maku erilainen. Vuohenmaidon rasvat pilkkoutuvat paremmin ja ne sisältävät vähemmän laktoosia ja kaseiinia sekä rasvahiukkasia kuin lehmänmaito.

  Espanjalla on pitkät perinteet vuohenjuuston valistuksessa.

 • Lehmänmaito

  Lehmänmaitoa käytetään eniten espanjalaisen juuston valmistamiseen. Lehmät tuottavat enemmän maitoa kuin lampaat ja vuohet, joten tämän tyyppisestä maidosta valmistetut juustot ovat halvempia ja suositumpia.

  Lehmänmaidosta valmistetut juustot ovat sileitä ja kermamaisia.

 • Sekoitemaito

  Sekoitemaidosta valmistetut juustoseokset valmistetaan pastöroidusta lehmän, vuohen ja lampaan maidosta. Tästä maitotuotteiden seoksesta, jolla on erilaiset aromit ja osuudet, saadaan vaihteleva juustovalikoima koostumuksen ja maun suhteen.

  Tämän tyyppiset yleisjuustot sopivat moneen eri käyttötarkoitukseen.